A fővárosi önkormányzat szerdai ülésén pont kerülhet az idei Sziget fesztivál rendezésével kapcsolatos szerződésre: a Sziget Kft. - a korábbi híreknek megfelelően - nettó 150 millió forintos bérleti díjat és egyéb támogatást fizetne a fővárosnak. A közgyűlés elé terjesztett szerződéstervezet szerint a szűk egy hetes programot előtt és utáni másfél hónapban a területhasználatért 50 millió forint plusz áfát fizetne. Az összeg pont 50 millió forinttal több, mint az mit az elmúlt évtizedekben fizetett a rendező cég, ugyanis a területet rendre ingyenesen kapta meg a fővárostól - ráadásul az első években ehhez még támogatás is dukált - ám a rendezvény azóta jócskán kinőtte magát, így a támogatások az utóbbi években elmaradtak.

Az ingyenes bérletnek Tarlós István megválasztása vetett véget, pontosabban a főváros 2011-es költségvetési rendelettervezetének előkészítése, amikor fővárosi tisztségviselők milliárd forintos nagyságrendű "helypénzt" kértek volna a szervező cégtől.
A nettó 50 millió forintos bérleti díj igencsak messze esik attól a milliárdos amiről az első sajtóhírek szóltak, de ezen ötven millió forinton felül a főváros a jegybevételekből "legalább" nettó száz millió forinttal gazdagodik.

A főváros indoklása szerint a Sziget Fesztivál lebonyolítása során a főváros az elmúlt években jelentős többletterheket vállalt - főként a tömegközlekedés biztosítására. Ezen száz millió forintért cserébe a BKV idén is üzemelteti a HÉV-járatokat a szentendrei vonalon, de a sziget pénzéből sűríti az éjszakai 1-es és a 6-os villamos közlekedését.

Ezen túl a Budapesti Közlekedési Központ illetve a BKV a a rendezvény elején és végén ideiglenes buszjáratot szervez a ferihegyi repülőtérre, illetve a fesztivál teljes ideje alatt különjáratok járnak majd a Óbudai sziget valamint a Keleti és a Nyugati pályaudvarok között. A száz millió keret terhére a fesztivál a azt is vállalta, hogy kedvezménye belépőkért cserébe szolgáltatási szerződést köt fővárosi strandokat üzemtető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-vel, valamint Budapesti Vidám Park Zrt-vel, illetva fővárosi állatkerttől.