Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A StarKing Óbuda Kft. Magyarország egyik legnagyobb viszonteladója, üzletei Budapest fő bevásárlóközpontjaiban, például az Arénában, az Allee-ban, az Árkádban és a MOM Parkban működnek. A cég nettó árbevétele a 2011-es 1,524 milliárd forintról 2012-ben 1,597 milliárdra nőtt, az adózott eredménye pedig 13,4 millió forint után tavaly 19,3 millióra nőtt. A kötelezettségállománya 256 millió forintra rúgott 2012 december végén.

A Timesofmalta.com szerint a magyar cég új tulajdonosa, a máltai Hili Salmone Ltd. A magyar cégbírósági adatokban azonban még nincs nyoma a tulajdonosváltásnak. A Starking Óbuda Kft. új tulajdonosa Romániában is terjeszkedik, és az Apple-től megkapta az engedélyt, hogy három Apple Premium Reseller üzletet nyisson Bukarest előkelő részein - írja a hírportál. Az első üzletet októberben nyithatják meg az új Promenada bevásárlóközpontban, míg a másik két üzlet 2014-ben nyílhat a román fővárosban.

A StarKingot - a cég honlapján található információk szerint - 1988-ban négy magyar, számítástechnikus szakember alapította hardver- és szoftverfejlesztési feladatok ellátására. Az első magyar Apple Centert és szervizt 1993-ban Óbudán nyitották meg. A StarKing és a Mr. Mac Kft. 2004. januári egyesülésével az ország pénzügyileg legstabilabb Apple viszonteladójaként tovább növelte piaci részesedését - olvasható a StarKing honlapján.

Adatokért, nagyításért kattintson az ábrába!

Forrás: Céginfo.hu

A cég a második Apple üzletét a MOM Parkban nyitotta 2006 júniusában. Ezzel ez lett az első bevásárlóközpontban működő Apple Premium Reseller Magyarországon. Majdnem egy évvel később, 2007 áprilisában megnyílt a StarKing Rózsakert Apple Premium Reseller, és még abban az évben, az Arena Plaza megnyitásával egy időben avatták fel új bemutatótermünket, a StarKing ARENA-t. Ezt 2008-ban követte az Örs vezér téri Árkádban található boltjuk megnyitása. A cég 2009-ben webáruházzal erősített, majd még ugyanebben az évben novemberben megnyílt új Apple bemutatótermük Újbuda központjában, az Allee bevásárlóközpontban.

A Starking mellett Magyarországon Apple Premium Reseller üzlet még az iStyle és az XMS is.